Sneaker investeringer | Part 3

Sneaker investeringer | Part 3


5 minutters læsning

Velkommen til part 3 af vores serie indenfor sneaker investeringer. I dag skal vi kigge nærmere på, hvordan sneaker markedet bevæger sig, nu når aktiemarkedet nærmer sig en bear-lignende tilstand, der er karakteriseret ved faldende aktiekurser henover en oftest lang periode. Så hvordan og i det hele taget hvilke sneakers tør man investere i, hvis verdensøkonomien bevæger sig i nedadgående retning? Disse emner skal vi blandt andet tale meget mere om i dag. 

Du vidste med garanti ikke...

En åbenlys fejl de fleste begår, når de skal sammenligne sneakermarkedet med aktiemarkedet er, at de sammenligner de to markeder til fulde. Der er væsentlige forskelle, som kommer til at have indflydelse på din investering. Forneden er de mest essentielle punkter oplyst:

  • Sneakermarkedet er langt mindre svigende end aktiemarkedet, særligt også i bear tilstand.

  • Sneakers falder yderst sjældent i pris, oftest kun hvis udbuddet stiger som følge af et eller flere genudgivelser (som er tilfældet på Nike Dunk Low "Black White").

  • Sjældne sneakers er blevet et fænomen verden over, hvorfor der altid vil være købere uagtet verdensøkonomien.

Data fra diverse platforme viser, at på trods der bliver sparet i mange industrier, er sneakermarkedet langt fra lige så påvirkelig som andre luksusvarer. Det betyder enten at prisen på sneakers altid forbliver på et stabilt niveau eller går i en opadgående retning. Faktisk er det kun, når Nike (sjældent) vælger at genudgive en sneaker, at prisen kan give et markant dyk. Prisen vil dog lynhurtigt bevæge sig op igen.

Til trods for sneakermarkedet oftest bliver kategoriseret som et niche marked, vil der altid være købere klar til at udvide deres kollektion eller foretage en ny investering, af den simple årsag, at dette marked er mere sikkert end mange andre. Du kan vide dig sikker på, at hvis du opkøber et stort parti sneakers, vil du som udgangspunkt være garanteret at få det samme tilbage, som du oprindeligt har givet. Det er kun i særtilfælde hvor udbuddet hæves på ny, at sneaker investeringer givet et negativt afkast. Hvis du vælger at tænke dig grundigt om, og husker at lave din egen research forinden du opkøber, vil du være godt dækket mod disse tilfælde.


Nike Dunk High "Cargo Khaki"

Nike Dunk High

1.699,95 kr

Endnu et lækkert release i 2021. Nike Dunk High "Cargo Khaki" er en treat til alle sneakerheads. Skoene er super clean grundet den grønne og hvide farvekombination. Cop dit par i dag.… læs mere

Føj til kurv


Hvilke sneakers er gode for tiden?

Omsider er vi klar til at tale om, hvilke sneakers, vi mener, kommer til at have fornuftigt afkast. Bemærk venligst at vi tager udgangspunkt i en tidshorisont på 9 måneder, men du kan sagtens bruge en helt anden. 

Desto tidligere du læser dette oplæg, desto større sandsynlighed er der, for du rammer jackpotten. Vi er nemlig helt ajourført på potentielle udgivelser, der rummer fornuftige afkast.

En sikker kandidat er en Nike Dunk Low kaldet "Reverse Unc", UNC farven klarer det altid ekstraordinært godt. Det kræver dog ofte, at du rammer den lige på udgivelsestidsdatoen, fordi prisen typisk stagnerer i 4.000-4.500 kr. intervallet. Fanger du den lige nu og her (d.26 august), kan de fleste størrelser tilkøbes til cirka 2.500 kr. Vores prognose baseret på tidligere UNC udgivelser er, at denne Nike Dunk kommer til at ramme 3.500 kr. indenfor 6 måneder og formegentligt 4.000+ efter 9 måneder.

Til næste silhuet er det fortsat en Nike Dunk, vi har at gøre med. Denne hedder Nike Dunk Low "Judge Grey" og kommer i sprøde nuancer af brun, der elegant blandes med et hvidt Nike Swoosh samt mellemsål. Modellen appellerer til en bred vifte af mennesker, hvorfor den med garanti kommer til at eksplodere i pris. Den kan i langt de fleste størrelser tilkøbes til 1.800 kr., og vi forventer prisniveauet kommer til at ramme 2.800-3.200 kr. indenfor 9 måneder. Dette release rummer et stort afkast til nogenlunde billige penge, derfor anbefaler vi ikke at sove på denne!


Nike Air Jordan 1 High "Yellow Toe"

Nike Air Jordan 1 High

2.599,95 kr

Denne Nike Air Jordan 1 High "Yellow Toe" kommer i en sommerlig gul, kombineret med hvid og sort. Skoen er konstrueret i læder og farven bliver også beskrevet som taxa gul. Hvis du er fan af Highs, er dette helt… læs mere

Føj til kurv


Som afslutning på oplægget har vi fundet en Nike Air Jordan 1 High frem. Den udkom under det årlige SNKRS day event på Nikes egen app og vakte stor opsigt. Den hedder "Yellow Toe" og består af gule, sorte og hvide paneler, som mange er draget af. Releaset her forventes hurtigt at blive enormt dyrt, hvilket er en prognose baseret på tidligere Air Jordan 1 High udgivelser, som eksempelvis AJ1 High "Bred Toe" fra 2018, der koster op imod 9.000 kr. i dag. Modellen "Yellow Toe" kan købes til 2.600 kr. i samtlige størrelser, og vi forventer et prisniveau på 3.600-3.800 kr. indenfor 9 måneder. 

Afrunding 

Dette var alt for denne gang, hvor du har lært om de væsentligste forskelle mellem aktiemarkedet og sneakermarkedet. Derudover har vi givet vores 3 bedste bud på aktuelle sneakers lige nu og her. I næste episode skal vi snakke mere i dybden om trends, hvordan vi prognoserer og hvordan du selv kan lære det!

« Tilbage til Blog